Mors dag!

Idag är det mors dag! Jag väckte mamma och grattade henne med ett litet kort och sedan kalasade vi på en nybakad citronmarängpaj till frukost! Hur gott som helst, det är den godaste sötsaken i världen! :) Vi ska nog åka på någon liten utflykt eller något idag, vi får se vad det blir... Det är så varmt och fuktigt här att man nästan blir handlingsförlamad! Hej svejs!






Mums!!!!

Bilder från underbara Hong Kong

Jag har inte så mycket att berätta om idag. Kanske jag kan roa någon med bilder från fantastiska Hong Kong? :)










25 Maj

Hej! Idag när jag kom hem från skolan gick jag och mamma och köpte varsin glass och satte oss i solen... Det blev rätt varmt, så efter det tog vi ett dopp i poolen! :) Tänk vad lyxigt! Det var väldigt mysigt. Hoppas alla får en bra tisdag!








?????


Det 101a inlägget!

Det här är det 101a inlägget på min blogg och jag har tyvärr inget speciellt att berätta om... Eller jo, kanske. Här i Shenzhen ska det anordnas en konsttävling för internationella skolor, eller något sådant, och jag har anmält mig! Jag vet inte om jag tycker att det är så bra att tävla i att måla och teckna, men det kan ju vara kul! Vi får se om jag blir uttagen. Och så vill jag bara säga grattis till min morfar och grattis i efterskott till min supersöta kusin Emelie!!! Stor kram! <3


Grattis!

Vi drar till Luohu

Hejsan! Igår var det en väldigt bra lördag! Jag slappade hela morgonen, gick ut i regnet och blev plaskvåt, åt sushi till lunch och gick på massage! :) På kvällen kollade jag på Babel, den var sorglig, fast bra... Det går inte riktigt att förklara vad filmen handlar om. Idag ska jag och mamma till Luohu för att shoppa lite Kinagrejer som vi ska ha med oss hem. Jag hoppas att det inte är så mycket folk som det brukar vara! :S Vi hörs! KRAM!


Tacosushi! ^_^


Spöregn!

Hej hej! Idag har det regnat nästan hela dagen, och inte lite heller! Det bara hällde ner vatten! Lite åska och blixtrar ovanpå det fick mig att tänka på tyfoner... Om det kommer en tyfon blir vi nämligen lediga från skolan! Det hände en gång i höstas. Fast man ska väl inte hoppas på något sånt... Det kan faktiskt vara farligt med tyfoner.
Jag sitter i alla fall inne nu och det är väldigt fuktigt och varmt. Det skulle vara skönt med ett bad!


På tal om regn, är det någon som kommer ihåg det här? :)


Bröllopsdag!

En till vecka har gått förbi så snabbt att man knappt har märkt den! Jag kan nästan inte förstå att det snart bara är EN månad kvar till sommarlovet. Även fast det är varmt och skönt här, ca 28 grader, så längtar jag till att bada från bryggan ute på landet i Sverige. Jag antar att jag inte är ensam om att känna så... Men snart är sommaren här! :)
Idag är det ganska tomt i lägenheten. Mamma och John är nämligen på bröllop! Det är en designer/sömmerska som bor här i Shekou som ska gifta sig med en kille från England. Så jag får roa mig själv här hemma eftersom det bara är vuxna som får gå.  


Random bild från Vietnam eftersom jag inte har använt kameran på ett tag.


29 dagar kvar till sommarlov!

Idag är det bara 29 skoldagar kvar till sommarlovet! :) Jag har haft en bra dag i skolan, men det känns lite konstigt att inte ha någon basket längre. Ikväll ska jag göra en liten serie till Cultural Studies och en kort matteläxa.
Juste! Jag var på Splendid China igår och det var kul! Kollade på Kina i miniatyrformat, åkte linbana, såg en dans och akrobatikshow och lite mer smått och gott!


Vackra blommor som växer på träden just nu


Jag, fångad på bild i linbanan!


söndag och hemma igen

Hejsan! Igår kom jag hem från en basket cup som har varit från torsdag till igår! Det har varit kul, men vi kom fyra av sex lag... inte så bra. Jag spelade ganska uselt fast det var helt okej. Jag vet inte riktigt vad det var med mig. Vi  som spelade bodde hos olika familjer som hade barn som gick i den skolan vi spelade i. Jag var med en kanadensisk familj. Det var ganska nervöst och kändes lite konstigt i början. Efter ett tag gick det bättre och det var trevligt, typ. Allting kändes väldigt amerikanskt i deras hus. De åt toast med jordnötssmör på till frukost och alla var helt fast i American Idol! Skolan vi spelade i var supertjusig. Verkligen. Jag tror inte att jag har sett någon liknande skola förut, den var hur fin som helst. Tyvärr har jag inga bilder! Jag glömde total bort att plocka fram kameran tyvärr.
Nu är jag i alla fall hemma igen. Idag ska jag, mamma, John och William gå till Cultural Village, där man kan kolla på massa kinesiska grejer.



SDRC

Hej då! Nu åker jag på basket läger i tre dagar! Det är i Guangzhou, en stad ca tre timmar från Shenzhen. Turneringen heter South Delta River Contest, SDRC. Jag kommer hem på lördag kväll någon gång. När jag är där ska jag bo hos en värd familj från en skola som heter AISG. Det är lite nervöst. Det är fem andra lag med i tävlingen, så den är ganska liten, men jag hoppas på att vi vinner såklart! Kram!


Första dagen i skolan

Ja, idag var det första dagen i skolan efter ett skönt lov. Det var faktiskt bättre än vad jag hade väntat mig, särskilt eftersom jag hade bild idag. Efter skolan hade jag basketträning och den var också kul! Jag kände mig i form liksom... Gjorde några snygga mål och bra passar kändes det som. :) Nu känner jag mig däremot lite seg. Förretsen så ska jag på basket turnering på torsdag! Jag blir borta tills på lördag och jag hoppas att det blir kul.





Sol!

Hej! Idag är det underbart väder ute! Det är klarblå himmel, sol och minst 25 grader!
Jag har legat ute i solen nästan hela dagen och ikväll ska jag bada i poolen som öppnade idag! :)
Hoppas att det här fina vädret stannar, för jag kan ju inte komma hem från Kina lika blek som ett lakan!
Hej hopp!


Thailand... Det är nästan lika varmt här!


RSS 2.0